Logo sonnen

sonnen – tillsammans skapar vi en bra framtid, med ren energi.

Vi ser potential, tar tillvara på möjligheter och utvecklar hållbara energilösningar. För oss handlar motivation och innovation om samma sak och står högst upp på listan.

The company headquarter in Wildpoldsried

År 2010 påbörjade vi vår resa i en liten stad i södra Tyskland. Våra grundare, Christoph Ostermann och Torsten Stiefenhofer, hade som mål att skapa en ren och prisvärd framtida energi, för alla, och utvecklade det allra första batteriet: sonnenBatterie. I en tid då solenergi bara matades in i nätet skapade de ett nytt system, ett system som möjliggjorde att hushåll nu själva kunde lagra och konsumera sin egenproducerade energi, dag som natt. Idag är vi världsledande inom lagring av energi och har kontor i Tyskland, Italien, Storbritannien, USA och Australien. Vi gjorde det till vårt syfte att utmana det befintliga energisystemet, så att våra kunder och samarbetspartners över hela världen ska få ren, pålitlig och prisvärd framtida energi genom de smarta lösningar vi tillhandahåller. Från Grönland till Nya Zeeland produceras, delas och förbrukas solenergi med hjälp av våra produkter.

sonnen - fakta och siffror

Det började med ett batteri, utformat för att lösa problemet med överskott av solproduktion, och har nu vuxit till ett sofistikerat ekosystem av energiproduktion, lagring och distribution som hjälper till att lösa dagens komplexa energi- och miljöutmaningar. Våra lösningar anpassas efter varje marknads behov. Våra produkter är framtagna med hjälp av tysk ingenjörskonst, i kombination med lokal uppfinningsrikedom. Tillverkningen sker i Australien, USA och Tyskland och levereras lokalt, så att vårt koldioxidavtryck blir mindre.

 

Vi arbetar med intelligent sammankoppling av våra produkter och tjänster, varje dag, för att leverera beprövade resultat på våra olika marknader. Vi har ett nytt riktmärke för att omvandla det befintliga energisystemet: från helt centraliserade kraftverk går vi mot decentraliserade, virtuella och sammanlänkade kraftverk som producerar ren energi – och allt utgår från vår revolutionerande programvara: sonnenVPP.

upplysta hus på morgonen, anslutna till solenBatterier

Fler och fler använder sonnen-produkter. Vi kallar dem för sonnenCommunity. Men det handlar det om så mycket mer än bara "användare". De är visionärer med ett gemensamt mål: ren, pålitlig och prisvärd energi för alla. För första gången någonsin befinner vi oss i energisystemets kärna. Varje person som går med gör sonnenCommunity till ett starkare nätverk. Allt detta leder till ökad produktion och större användning av förnybara energikällor över lag. Det gynnar både individen och samhället.

En grupp människor i en cirkel som omfamnar varandra.

Vi anser att hållbar energi ska vara tillgänglig för alla. Tack vare vårt samarbete med starka och kompetenta partners har vi levererat tiotusentals sonnenBatteries till våra medlemmars hushåll. Detta har inte bara sparat motsvarande 144 000 ton koldioxid – det skapar också nya möjligheter, varje dag, att steg för steg förverkliga vår vision.

 

Starka samarbetspartners med starka värderingar. sonnen har varit en del av “Shell Renewables and Energy Solutions” sedan 2019, där målet är att gradvis ersätta fossil energi med förnybara lösningar. Shell stödjer sonnens vision om ren, pålitlig och prisvärd energi för alla. Båda företagen strävar efter att tillsammans utveckla en framtid inom ren energi, på ett hållbart och skalbart sätt, med teknik av högsta kvalitet och säkerhetsstandarder, samt ett ypperligt samarbete – för oss, för dig, för planeten.