Logo sonnen
En nöjd kund med en sonnenCharger
Lars Andersson

"Inte bara tekniken för hemförvaring och wallboxar utan även visionen för sonnenCommunity övertygade mig snabbt."

Lars Andersson: En pionjär för en helhetsorienterad energiomställning

Fullständigt elektrifierad - så kan man beskriva Nils Kleefeld och hans familj. Det är inte bara fru och barn som flyttade in i deras hem sommaren 2019, utan även ett kraftfullt sonnenBattery och två elbilar.

Den lilla familjen kunde förlita sig på stödet från specialisten Partner för installationen av deras sonnenBatterie med 10 kWh. "Jag gjorde en hel del efterforskningar i förväg och stötte sedan på sonnen utan att ha letat direkt efter det. Inte bara tekniken utan även visionen i sonnenCommunity övertygade mig snabbt", säger Nils Kleefeld i dag. Hans entusiasm för regenerativa energier är svår att missa. Med inte mindre än två elbilar är familjen Kleefeld en av de pionjärer som tänker holistiskt.

Att triaden solcellssystem, sonnenBatterie och sonnenCharger fungerar så perfekt tillsammans gläder mannen i huset varje dag. Och att titta på den årliga elräkningen är inte längre en anledning att gnissla tänderna. "Vi betalar betydligt mindre elkostnader, och det trots vår relativt höga förbrukning."

En nöjd kund framför sitt hus med solpaneler

Familjens energianvändning har blivit mycket mer medveten sedan de köpte sin sonnenBatterie. Oavsett om det är storförbrukare i hushållet eller de två elbilarna i garaget: När solen skiner och taket producerar mycket energi reagerar de. Den snabba och användarvänliga dataöverföringen i appen, som överför alla värden nästan i realtid, hjälper också till.

"För mig var förutom visionen och kostnadspunkten även frågan om livslängd en mycket viktig fråga när jag bestämde mig för sonnen. Jag har fullt förtroende för att produkterna har genomgått rigorösa tester och var tvungna att uppfylla sonnens egna extremt höga kvalitetskrav innan de installerades i mitt hem", förklarar 34-åringen sitt beslut.

Hans entusiasm är nu så smittsam att Nils Kleefeld redan har kunnat övertyga många vänner, bekanta och säkert även åskådare att köpa ett sonnen-batteri. Han har varit aktiv på YouTube i över ett år nu och har gått från att vara tittare till medieskapare: "Jag gillar att utbilda folk om ren energi och dela med mig av mina eller mina vänners erfarenheter. Under tiden har jag verkligen njutit av att skapa nya videor och informera människor om hur solcellssystem och sonnenBatterien fungerar.